Pris inklusive installation för värmepump

Att välja värmepump är inte så enkelt eftersom alternativen är många. En värmepump som fungerar perfekt för ett hushåll kan vara ett sämre alternativ för ett annat. Det är dessutom många saker du behöver ta hänsyn till när du gör en bedömning. Bland annat handlar det mycket om vilken din nuvarande energikälla är. Om du har direktverkande el kan en värmepump fungera bra, har du oljepanna kan det finnas andra alternativ som är bättre.

Sedan handlar det såklart om vad installation och pump kostar. De flesta har en budget att förhålla sig till och det är viktigt att du tydligt kan se att du kommer göra stora besparingar, annars är det inte någon större idé att byta.

Vanliga värmepumpar idag är:

Värmepumpar har olika egenskap och arbetssätt men ändå har de en stor gemensam nämnare – de utnyttjar den lagrade solenergin som finns i såväl luft och vatten som i jord och berg. Vi reder ut frågetecken och hjälper dig göra ett enklare val av värmepump!

För hushåll med vattenburet värmesystem

Har du ett vattenburet värmesystem i bostaden? Då väntar goda besparingsmöjligheter. För bostäder med vattenburet uppvärmningssystem har du möjlighet att använda bergvärme eller luft och vattenvärme. Bergvärme är en väldigt kostsam installation där man måste borra djupt i berget för att komma åt den lagrade solenergin. Samtidigt är bergvärmepumpar bland de absolut dyraste på marknaden. Men bor du i en större villa och förbrukar över 20 000 kWh per år kan det ändå vara ett smart val. Besparingarna du kan göra kan hamna upp mot 80 %.

Luftvärmepump pris inklusive installation är billigare än bergvärme men besparingsmöjligheterna är lite mindre. Om du förbrukar mindre än 20 000 kWh per år och har en mindre bostad kan detta vara ett bättre alternativ. Luftvärme går betydligt snabbare att installera vilket såklart är en stor fördel. Om du beställer både pump och installation från samma återförsäljare kan du dra ner luftvärmepump pris inklusive  installation en del. Oftast blir även garantierna mer förmånliga. Här gäller det dock att inte stirra sig blind på luftvärmepump pris inklusive installation eftersom kvalitet i längden lönar sig bättre. För att pumpen ska klara av det nordiska klimatet måste den hålla hög kvalitet och ha optimal prestanda. Men bor du i norra Sverige är det oftast inte lönsamt att välja luftvärme i och med att du då behöver stödelda för att få den värme du vill ha.

Ett enkelt sätt att få ner luftvärmepump pris inkl. installation är att utnyttja ROT-avdraget. Du kan då dra av hela 30 % på arbetskostnaden för installationen, något som annars blir betydligt dyrare. Är ni två som äger fastigheten? I så fall kan båda använda ROT-avdraget för att få ett ännu bättre pris.

För att förenkla valet av värmepump är det viktigt att kolla på just din bostads förutsättningar. Vart någonstans i landet bor du? Hur stor är din bostad? Vilket är ditt befintliga värmesystem? Begär offerter och kalkyler från stora återförsäljare och jämför priserna!

Här kan du begära en offert från flera värmepumpsinstallatörer på en gång : Skicka prisförfrågan

 

Vad kostar en luft vatten värmepump?